Tervetuloa puutarhani lumoihin!

Tervetuloa seuraamaan puutarhani ja kotini elämää läpi vuoden valokuvin kerrottuna.

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Allasprojekti, osa 2

Allasalueelle tarvittiin paljon kiviä. Korostan: paljon kiviä! Mistäpä muualta niitä löytyikään kuin isolta "hehtaarin" pihamaaltamme! No, ei pihamaamme nyt hehtaaria ole, mutta hehtaarin suuruiselta se tuntuu silloin kun leikkaa ruohoa! Onneksi tontilta löytyy kiviä kun niitä hakee; riittää kun iskee lapion maahan ja ei muuta kuin mies rautakangen päähän ja kaivamaan… Arvaatteko kuka ne isoimmat kivet kantoikaan? Rakas aviomieheni! Pienempiä kiviä kantoivat sitten lapset ja minä. Lapset omasta halusta mukana, minä innoissani rakennuspuuhista ja koirat innoissaan uusista kuopista ja hajuista. Tämä onkin sitten yhteinen perheprojekti!
 
 

Kiviä poimimme omalta pihalta luonnonmaaosuudelta ja aidan vierestä. Työtä tehtiin koko perheen voimin. Meillä oli maan pinnalla näkyvissä pieniä osia kivistä ja kuinka ollakaan niistä tuli varsin isoja järkäleitä liikuteltaviksi, kun niitä kaivettiin esille. Isoimmat kivet laitoimme pohjalle ja kaikki kivet, joita jaksoimme useampana päivänä kaivaa ja kantaa tai liikuttaa laitoimme allasalueelle.
 
 
 
Vielä jäi kivien keräämistä tulevaksi kesäksi. Tämä taitaa olla ns. ikuisuusprojekti pihallamme.
 
 
 
 

1 kommentti:

  1. Minulla kivilähteenä toimii järvenpohja. Jostain syystä meillä on rannassa todella paljon lähes kaikkeen sopivan kokoista kiveä. Olen miettinyt, joko olen saanut kylähullun maineen keväisin järvestä kiviä ämpärillä kantaessani :).

    VastaaPoista