Tervetuloa puutarhani lumoihin!

Tervetuloa seuraamaan puutarhani ja kotini elämää läpi vuoden valokuvin kerrottuna.

tiistai 12. helmikuuta 2013

Allasprojekti, osa 1


Nyt flunssaisena on hyvä tarttua menneisiin ja tuleviin unelmiin... Nyt kerron teille allasprojektista, jonka aloitimme viime vuonna loppukesästä ja projekti ehkä jatkuu tänä kesänä.
 
Aloimme viime elokuussa rakentaa allasaluetta yhteen talomme ”pimeistä nurkista”. Allas oli meillä jo ennestään (lasten ollessa pieniä halusin ottaa sen pois pihaltamme tapaturmien ehkäisemiseksi; vaikka olenkin aina ulkona lasten ollessa pihalla). Nyt lasten jo vartuttua oli mahdollista ottaa allas jälleen esille ja laittaa purokin solisemaan…


 
Rakensimme ensin allasalueelle raamit. Etulauta tuli kyllästetystä puusta, jonka maalasimme ruskeaksi. Allasalueen sisältä katsoimme paikat virtaavalle purolle (kuvassa vasemmalla) ja varsinaiselle altaalle. Lisäksi katsoimme istutuspaikat kasveille. Tuhkahiekkapohjan alle laitoimme suodatinkankaan.
 


Kun paikat virtaavalle purolle, varsinaiselle altaalle ja kasveille oli päätetty ja korkeudet mitattu, alkoi varsinainen työ. Jotta allas ja virtaavan puron laskukohta saatiin oikealle korkeudelle, kaivettiin maahan pari kuoppaa niitä varten. Virtaavalle purolle löytyi vanha ränsistynyt tiililava, jonka avulla vesi saadaan virtaamaan alaspäin. Maalattua etulautaa varten kaivettiin muutama tolppa maahan ja etulauta kiinnitettiin terassin rakenteisiin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti